Uutiset

 • Tulokset vuoden 2013 Lux Helsingin medianäkyvyydestä ovat huikeat!

  Tapahtuma sai aikaan jopa 1450 artikkelia painetussa mediassa tai verkossa, juttua televisiossa tai radiossa, blogimerkintää, twiittausta, Facebook-päivitystä tai muuta näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa. Suomalaisessa painetussa mediassa julkaistiin 66 juttua. Aktiivinen yleisö kirjoitti tapahtumasta 151 blogimerkintää, latasi Flickriin 597 valokuvaa ja Youtubeen 83 videota. Kansainvälisessä mediassa julkaistiin ainakin 76 juttua. Kiitos!

 • Lux Helsinki Valovisan voittajat ovat ratkenneet

  Lux Helsinki -facebooksivuilla käyty Valovisa on ratkennut:

  VR:n matkalahjakortin voitti Tiina Neuvonen

  Lahjakortin ravintola Luomoon voitti Mirva Hokkanen

  Helsinki-kortit voittivat Heli Koso ja Leena Karppinen

  Vierailukäynnit Olympiastadionin torniin voittivat Marjo Eloranta, Tuulikki Järvelä, Tiina Tulento, Ira Rautiainen, Jan Wikström, Heimo, Irene, Tiina Tikkanen ja Minna Grann

  Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta.

 • Lux Helsinki kasvatti reilusti suosiotaan

  Lux Helsinki 2013 kansoitti talvisen kaupungin tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Maksuttoman ja uloslevittäytyvän tapahtuman vuoksi tarkkoja kävijälukuja on vaikea arvioida, mutta varovaisen arvion mukaan tapahtumaan osallistui yli 100 000 kävijää. Stadionin tornin valaissut Jukka Huitilan Variant Spectrum 2 näkyi eri puolille kaupunkia. Valoteoksia nähtiin lähes kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Osana tapahtumaa järjestettiin ensimmäistä kertaa opastettuja kävelykierroksia neljällä kielellä, jotka olivat suosittuja kaikkina päivinä.

  Vuoden 2013 tapahtuma sai aikaan aikaisempia vuosia enemmän myös kansainvälistä kiinnostusta. Juttuja tekivät muun muassa ABC News, uutistoimisto Associated Press, BBC News, matkailulehti Condé Nast Traveller, sisustuslehti Frame, The Huffington Post ja yhdysvaltalainen verkkomedia Travel Squire. Tapahtuma ja sen häikäisevät valoteokset levisivät aktiivisesti verkkoon erityisesti aktiivisten tapahtuman kävijöiden lukemattomien valokuvien, videoiden, twiittausten ja blogimerkintöjen ansiosta.

  Seuraavan kerran Lux Helsinki järjestetään tammikuussa 2014.

  Vuoden 2013 tapahtuman tunnelmiin pääsee kuva-arkistossamme ja tapahtuman kävijöiden valokuvia löytyy Flickristä.

 • Pink Caravan huomenna 8.1. Suomen Pankilla

  Huomenna tiistaina 8.1. Pink Caravan pinkistää Suomen Pankin päärakennuksen osoitteessa Snellmaninaukio klo 16-22. Viimeinen mahdollisuus kokea karavaani.

 • Opastettuja kävelykierroksia Lux Helsinkiin

  Lux Helsinkiin voi tutustua myös opastetuilla kävelykierroksilla. Kierroksen pituus on noin 3 km ja kesto noin kaksi tuntia.

  Lähtö kierroksille on Senaatintorin pinkiltä Lux-infokontilta 4.–8. tammikuuta

  klo 17.30 ja 18.30 suomeksi
  klo 18.30 ruotsiksi
  klo 18.30 englanniksi
  klo 18.30 venäjäksi

  Kierrokset ovat ilmaisia, mutta vaativat pääsylipun. Lippuja ei voi varata etukäteen, vaan ne on noudettava kaupungin matkailutoimistosta (Pohjoisesplanadi 19, avoinna ma-pe 9-18, la-su 10-16). Viimehetken lippuja voi tiedustella Senaatintorin pinkistä Lux Helsinki -infokontista matkailutoimiston sulkemisajan jälkeen.

  Kierros järjestetään jos osallistujia on vähintään kaksi. Ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Kierrokselle on hyvä pukea lämpimät vaatteet ja sopivat jalkineet.